NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Mitsubishi SpaceJet weer vertraagd

Het SpaceJet project van Mitsubishi wordt voor de zesde keer vertraagd. Ditmaal is de datum uitgesteld tot 2021 of 2022. Dat zegt het bedrijf tijdens het bekendmaken van de resultaten van het derde kwartaal van het fiscale jaar 2019.

Vertraging

“De eerste commerciële levering van de SpaceJet wordt verwacht in het fiscale jaar 2021”, zegt het bedrijf. Dat fiscale jaar van Mitsubishi loopt van april 2021 tot maart 2022. Een reden voor de nieuwe vertraging is niet genoemd. All Nippon Airways moet als launch customer het eerste exemplaar ontvangen.

Uitstel

Mitsubshi ontwikkelt de Spacejet al jaren. De eerste vlucht van het toestel vond in 2015 plaats, drie jaar later dan oorspronkelijk gepland. De ingebruikname van het vliegtuig wordt ook al jarenlang opgeschoven. In juni 2019 gaf Mitsubishi het toestel een nieuwe naam en werd nog gezegd dat het eerste toestel in mei 2020 afgeleverd moest worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close