fbpx
KLMMartinairNieuwsNL Nieuws

Onschuldige Martinair-piloten terug in Nederland

De drie onschuldige Nederlandse piloten van Martinair zijn terug in Nederland. Ze werden al eerder vrijgelaten, maar mochten Argentinië nog niet verlaten.

Cocaïne

Op 14 januari werd er ruim 82 kilo cocaïne gevonden in een Boeing 747 van Martinair Cargo. Daarop werden zeven mensen opgepakt, waaronder drie Nederlandse piloten. Eind januari werden de drie piloten en drie lokale grondmedewerkers vrijgelaten omdat er geen aangetoonde betrokkenheid was. De piloten mochten toen nog niet het land verlaten omdat er formaliteiten moesten worden afgehandeld.

Vrij

Het onderzoek loopt nog en Martinair laat weten volledig transparant mee te werken. Zolang het onderzoek nog gang is, worden er geen inhoudelijke uitspraken gedaan over de kwestie en betrokken personen, in verband met hun privacy en het welzijn, aldus de maatschappij.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button