fbpx
MilitairNaast het nieuws

Boeing verlengt levensduur F/A-18

Boeing verlengt de levensduur van enkele F/A-18 Super Hornets van de Amerikaanse marine. De toestellen die vallen onder het Service Life Modification programma (SLM) moeten 7500 vlieguren meekunnen, in plaats van de oorspronkelijke 6000. Dit meldt Boeing in een persbericht.

Levering

Boeing heeft de eerste SLM-Super Hornet recent aande US Navy afgeleverd. De tweede F/A-18 met verlengde levensduur ontvangt het krijgsmachtonderdeel aan het eind van deze maand en de derde moet in april geleverd worden. In de toekomst moeten de toestellen nog een upgrade krijgen waardoor de levensduur wordt verlengd tot tienduizend vlieguren.

Proces

“SLM zal belangrijk worden voor de marine om vliegtuigen die lang in dienst zijn terug te kunnen brengen in de vloot in een bijna nieuwe staat”, zegt Stephen May, kapitein bij de Amerikaanse marine. Vijftien toestellen worden momenteel onderworpen aan het SLM-proces in St. Louis en San Antonio. Het duurt achttien maanden voordat het proces van één toestel af is, maar Boeing verwacht dat die tijd kan worden gereduceerd naar twaalf maanden, naarmate de tijd vordert.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button