BoeingIncidentenLiefhebberNieuwsVeiligheidVideoVliegvelden

Landingsgestel 757 bezwijkt onder stormachtige landing in IJsland | Video

Op Keflavik Airport is vrijdag een landende Icelandair Boeing 757-200 tijdens stormachtig weer door het rechterdeel van het landingsgestel gezakt. Er raakte niemand gewond en de luchthaven is inmiddels weer operationeel.

Landingsgestel

Vlucht FI529 uit Berlijn landde op baan 10 waarna het rechterdeel van het hoofdlandingsgestel inzakte. Het vliegtuig is veilig tot stilstand gekomen en leunde daarbij op de rechtermotor. Voor zover bekend is geen van de 166 mensen aan boord bij het ongeval gewond geraakt. De 757 landde tijdens zeer stormachtige omstandigheden, waarbij windstoten snelheden van rond de 100 kilometer per uur bereikten. De exacte oorzaak is nog onbekend, maar naar verwachting hebben de weersomstandigheden bijgedragen aan de harde landing. Het stormachtige weer bereikt zondag ook Nederland.

Gevolgen

Na het incident was de luchthaven urenlang afgesloten. Diverse vluchten die naar Reykjavik onderweg waren zijn vervolgens teruggekeerd, waaronder vijf toestellen van Wizz Air. Andere vluchten zijn vertraagd of geannuleerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/