fbpx
BoeingIncidentenLiefhebberNieuwsVeiligheidVideoVliegvelden

Landingsgestel 757 bezwijkt onder stormachtige landing in IJsland | Video

Op Keflavik Airport is vrijdag een landende Icelandair Boeing 757-200 tijdens stormachtig weer door het rechterdeel van het landingsgestel gezakt. Er raakte niemand gewond en de luchthaven is inmiddels weer operationeel.

Landingsgestel

Vlucht FI529 uit Berlijn landde op baan 10 waarna het rechterdeel van het hoofdlandingsgestel inzakte. Het vliegtuig is veilig tot stilstand gekomen en leunde daarbij op de rechtermotor. Voor zover bekend is geen van de 166 mensen aan boord bij het ongeval gewond geraakt. De 757 landde tijdens zeer stormachtige omstandigheden, waarbij windstoten snelheden van rond de 100 kilometer per uur bereikten. De exacte oorzaak is nog onbekend, maar naar verwachting hebben de weersomstandigheden bijgedragen aan de harde landing. Het stormachtige weer bereikt zondag ook Nederland.

Gevolgen

Na het incident was de luchthaven urenlang afgesloten. Diverse vluchten die naar Reykjavik onderweg waren zijn vervolgens teruggekeerd, waaronder vijf toestellen van Wizz Air. Andere vluchten zijn vertraagd of geannuleerd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button