fbpx
AirbusFoto-artikelLiefhebberNieuwsOpmerkelijkTwente Airport

Nieuwe A220’s landen op Twente Airport

Twee nieuwe Airbus A220-300’s zijn donderdag en vrijdag geland op Twente Airport en zullen daar tijdelijk worden opgeslagen.

Tijdelijk

De splinternieuwe A220’s kwamen rechtstreeks uit de fabriek in Montreal en zullen tijdelijk op Twente Airport verblijven. De vliegtuigen zijn overgevlogen voor leasemaatschappij GLTK en zouden in eerste instantie samen met vier andere toestellen geleased worden door het Russische Red Wings Airlines. De maatschappij zag vorig jaar af van de deal, maar de toestellen waren toen al in productie. In afwachting van een nieuwe klant worden de toestellen tijdelijk in Nederland gestald, twee op Twente Airport en vier op Maastricht Aachen Airport. Onderhoudsbedrijf SAMCO zal de A220’s onderhouden.

Twente

Sinds januari 2008 is de Twentse luchthaven enkel nog open voor lokale gebruikers. Sinds 2017 is het vliegveld ook in gebruik voor vliegtuigen die het einde van hun levensduur hebben bereikt en op Twente ontmanteld zullen worden. Dit gebeurt veelal door het Nederlandse bedrijf AELS, Aircraft End-of-Life Solutions.

Met dank aan Niek van der Zande Photography zijn hieronder foto’s van de aankomsten van de twee vliegtuigen te bekijken.

© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur en algemeen directeur van Up in the Sky. Sytse studeert Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button