AirbusFoto artikelLiefhebberNieuwsOpmerkelijkTwente Airport

Nieuwe A220’s landen op Twente Airport

Twee nieuwe Airbus A220-300’s zijn donderdag en vrijdag geland op Twente Airport en zullen daar tijdelijk worden opgeslagen.

Tijdelijk

De splinternieuwe A220’s kwamen rechtstreeks uit de fabriek in Montreal en zullen tijdelijk op Twente Airport verblijven. De vliegtuigen zijn overgevlogen voor leasemaatschappij GLTK en zouden in eerste instantie samen met vier andere toestellen geleased worden door het Russische Red Wings Airlines. De maatschappij zag vorig jaar af van de deal, maar de toestellen waren toen al in productie. In afwachting van een nieuwe klant worden de toestellen tijdelijk in Nederland gestald, twee op Twente Airport en vier op Maastricht Aachen Airport. Onderhoudsbedrijf SAMCO zal de A220’s onderhouden.

Twente

Sinds januari 2008 is de Twentse luchthaven enkel nog open voor lokale gebruikers. Sinds 2017 is het vliegveld ook in gebruik voor vliegtuigen die het einde van hun levensduur hebben bereikt en op Twente ontmanteld zullen worden. Dit gebeurt veelal door het Nederlandse bedrijf AELS, Aircraft End-of-Life Solutions.

Met dank aan Niek van der Zande Photography zijn hieronder foto’s van de aankomsten van de twee vliegtuigen te bekijken.

© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography
© Niek van der Zande Photography

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/