AirlinesBoeingIncidentenNieuwsVeiligheidVideo

Boeing 737 UTair schiet van gladde landingsbaan en belandt op buik

Een Boeing 737-500 van UTair is zondag in het noorden van Rusland verongelukt. Het toestel schoot na een harde landing van een besneeuwde landingsbaan, waarna het op zijn buik terechtkwam.

Ongeluk

Het ongeluk vond plaats op het vliegveld van Oesinsk, een stad in het noordwesten van Rusland waarnaar de vlucht vanuit Moskou onderweg was. Het toestel zou 94 mensen aan boord hebben gehad. Op onderstaande video is te zien dat de 737 een harde landing maakt en vervolgens van de gladde, besneeuwde landingsbaan afglijdt. Op foto’s is te zien dat het vliegtuig vervolgens op zijn buik is beland en aan de rand van de baan ligt. Er zou mogelijk sprake geweest zijn van een ‘tail strike’ en chassisproblemen. Vooralsnog zijn er geen gewonden gemeld en lijkt het erop dat iedereen het toestel veilig heeft kunnen verlaten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close