AirbusAirlinesBoeingBoeing 747Editors choiceLiefhebberNieuwsOpmerkelijkRoutesTrans-Atlantisch

British Airways vestigt nieuw trans-Atlantisch record

British Airways heeft vannacht een nieuw subsonisch trans-Atlantisch record gevestigd op de route tussen New York en Londen dankzij storm Ciara boven de oceaan en West-Europa.

Record

De Boeing 747-400 van British Airways was met een tijd van slechts 4 uur en 56 minuten vannacht de snelste. Vlucht BA112 bereikte boven de oceaan een grondsnelheid van 710 knopen, liefst 1315 kilometer per uur. De 747 verbrak daarmee het eerdere record uit 2018 ruim met zeventien minuten verschil.

Virgin Atlantic en Norwegian

Virgin Atlantic volgde op de voet met vluchten VS4 en VS46, deze vluchten duurden vier uur en 57 minuten respectievelijk vier uur en 59 minuten. Beide vluchten werden met een Airbus A350-1000 gevlogen. British Airways neemt de titel van recordhouder over van Norwegian, die in 2018 met een Boeing 787-9 een tijd van vijf uur en 13 minuten neerzette tussen New York en Londen.

De recordvlucht was te volgen op FR24 © Flightradar24
Courtesy of Flightradar24.com

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/