fbpx
AirbusAirlinesBoeingEditors choiceLiefhebberNieuwsOpmerkelijkRoutes en Bestemmingen

British Airways vestigt nieuw trans-Atlantisch record

British Airways heeft vannacht een nieuw subsonisch trans-Atlantisch record gevestigd op de route tussen New York en Londen dankzij storm Ciara boven de oceaan en West-Europa.

Record

De Boeing 747-400 van British Airways was met een tijd van slechts 4 uur en 56 minuten vannacht de snelste. Vlucht BA112 bereikte boven de oceaan een grondsnelheid van 710 knopen, liefst 1315 kilometer per uur. De 747 verbrak daarmee het eerdere record uit 2018 ruim met zeventien minuten verschil.

Virgin Atlantic en Norwegian

Virgin Atlantic volgde op de voet met vluchten VS4 en VS46, deze vluchten duurden vier uur en 57 minuten respectievelijk vier uur en 59 minuten. Beide vluchten werden met een Airbus A350-1000 gevlogen. British Airways neemt de titel van recordhouder over van Norwegian, die in 2018 met een Boeing 787-9 een tijd van vijf uur en 13 minuten neerzette tussen New York en Londen.

De recordvlucht was te volgen op FR24 © Flightradar24
Courtesy of Flightradar24.com

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur en algemeen directeur van Up in the Sky. Sytse studeert Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button