IncidentenNieuwsVeiligheidVideoVliegvelden

‘Tailstrike’ en go-arounds op stormachtig Heathrow | Video

Een Boeing 787 van Qantas is teruggekeerd na een vermeende tailstrike bij het opstijgen vanaf Heathrow. Daarnaast vinden er veel doorstarts plaats door de harde wind van storm Ciara.

Tailstrike

Vlucht QF10 is zondag teruggekeerd na het opstijgen vanaf Londen Heathrow. De reden hiervoor lijkt mogelijk een tailstrike te zijn bij het opstijgen. Hierbij raakt de staart van een vliegtuig de grond. De Boeing 787-9 van Qantas zou van Londen Heathrow naar Perth vliegen. Vanwege de lange afstand van de vlucht was er veel brandstof aan boord. Het toestel heeft eerst veel van deze brandstof kwijt moeten raken om onder het gewichtslimiet voor een veilige landing te geraken.

Doorstarts

Op de luchthaven in Londen zijn de afgelopen uren al veel doorstarts gemaakt. Vanwege de storm Ciara en de daarmee samenhangende harde wind is het voor veel vliegtuigen lastig om veilig te landen. Piloten kiezen er indien nodig voor om een rondje te vliegen en de landing later opnieuw in te zetten. In onderstaande video is een doorstart op Heathrow te zien.

Uitgeweken

Er is ook al een aantal vluchten dat oorspronkelijk in Londen zou landen uitgeweken. Omdat er op veel bestemmingen die in de buurt liggen ook problemen zijn door storm Ciara betekent dat dat er kan worden uitgeweken naar Duitsland en Denemarken. Ook kan er besloten worden terug te vliegen. Vanwege het weer is ook Schiphol enkel in noodgevallen beschikbaar als uitwijkluchthaven.

Ook in Manchester is het moeilijk landen: er wordt teruggevlogen naar Oslo.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/