fbpx
NieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVeiligheid

Air Europa 787 keert terug naar Madrid na mislukte landingspogingen Schiphol

Een Boeing 787-8 van Air Europa probeerde zondag te landen op Schiphol, maar vanwege storm Ciara lukte dat niet. Het toestel vloog weer terug naar Madrid, zo bevestigt de maatschappij tegenover Up in the Sky.

Schiphol

Het toestel vertrok om 15 uur ‘s middags naar Madrid en landde daar om 20:28 uur weer. De Dreamliner probeerde tot drie keer te landen op Schiphol, maar dat mocht niet baten. Toen werd besloten om terug te vliegen naar Spanje.

Madrid

Via sociale media beschrijven passagiers hun ervaringen tijdens de vlucht. Sommige mensen bleven rustig, sommige mensen raakten in paniek. Uiteindelijk is het toestel veilig geland in Madrid en zijn er geen gewonden gerapporteerd. “Passagiers werden de gehele reis verzorgd. Na de vlucht werden reizigers ondergebracht in hotels”, vertelt de woordvoerder. “Op maandag werden reizigers alternatieve vluchten aangeboden om alsnog hun bestemming te bereiken.”

Storm

Veel vliegtuigen in Europa hebben sinds het weekend last van de storm. Zo maken op Londen Heathrow ook veel vliegtuigen een doorstart. Een Boeing 787 van Qantas moest terugkeren naar de luchthaven na een tailstrike. Op Schiphol worden maandag 220 vluchten geannuleerd, waaronder 75 van KLM.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button