NieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVeiligheid

Air Europa 787 keert terug naar Madrid na mislukte landingspogingen Schiphol

Een Boeing 787-8 van Air Europa probeerde zondag te landen op Schiphol, maar vanwege storm Ciara lukte dat niet. Het toestel vloog weer terug naar Madrid, zo bevestigt de maatschappij tegenover Up in the Sky.

Schiphol

Het toestel vertrok om 15 uur ‘s middags naar Madrid en landde daar om 20:28 uur weer. De Dreamliner probeerde tot drie keer te landen op Schiphol, maar dat mocht niet baten. Toen werd besloten om terug te vliegen naar Spanje.

Madrid

Via sociale media beschrijven passagiers hun ervaringen tijdens de vlucht. Sommige mensen bleven rustig, sommige mensen raakten in paniek. Uiteindelijk is het toestel veilig geland in Madrid en zijn er geen gewonden gerapporteerd. “Passagiers werden de gehele reis verzorgd. Na de vlucht werden reizigers ondergebracht in hotels”, vertelt de woordvoerder. “Op maandag werden reizigers alternatieve vluchten aangeboden om alsnog hun bestemming te bereiken.”

Storm

Veel vliegtuigen in Europa hebben sinds het weekend last van de storm. Zo maken op Londen Heathrow ook veel vliegtuigen een doorstart. Een Boeing 787 van Qantas moest terugkeren naar de luchthaven na een tailstrike. Op Schiphol worden maandag 220 vluchten geannuleerd, waaronder 75 van KLM.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/