AirbusNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Airbus wil zonder Bombardier verder met A220’

Airbus is in gesprek met Bombardier om laatstgenoemde uit te kopen uit het A220 programma. Dat melden bronnen rondom de onderhandelingen aan persbureau Bloomberg.

Deal

De gesprekken zouden in een vergevorderd stadium zijn. Mogelijk wordt het nieuws officieel aangekondigd tijdens het bekendmaken van de financiële resultaten op 13 februari. Airbus en Bombardier hebben nog niet gereageerd op het nieuws.

Aandelen

Bombardier heeft momenteel een aandeel van 33,6 procent in het programma. Airbus bezit 50,06 procent en Investissement Quebec 16,36 procent. In 2018 nam Airbus CSeries over. Het type zag al jaren tegenvallende verkoopresultaten. Ook waren er productieproblemen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close