Editors choiceFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Maandag honderden vluchten Schiphol geannuleerd

Vanwege storm Ciara worden er maandag 220 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd. Het gaat met name om Europese vluchten, zo bevestigt een woordvoerder van Schiphol tegenover Up in the Sky.

Vertragingen

Momenteel is de Buitenveldertbaan in gebruik als landingsbaan en de Kaagbaan als startbaan. Door het beperkte baangebruik kunnen vertragingen oplopen tot één uur, aldus Schiphol. KLM annuleert 75 uitgaande en inkomende Europese vluchten.

Code geel

Voor maandag heeft het KNMI code geel afgekondigd. Zondag was dat nog code oranje. Dinsdag geldt er voor een groot gedeelte van het land weer code groen. Alleen voor met name provincies aan de kust geldt dan nog code geel.

Dinsdag

Schiphol kan nog niet zeggen wat dat dinsdag zal betekenen voor de luchthaven. “Maar als er morgen nog steeds een stevige wind is, zoals vandaag, dan kan dat ook weer leiden tot Europese annuleringen”, aldus de woordvoerder. Passagiers worden opgeroepen de informatie op de website van Schiphol en die van de betreffende maatschappij in de gaten te houden.

Weerwaarneming

Up in the Sky bezocht de weerwaarnemingstoren op Schiphol. Vanuit daar wordt zeven dagen per week, 24 uur per dag het weer in de gaten gehouden door het KNMI. Elk half uur (en zo nodig vaker) maakt de waarnemer een weerrapport dat wereldwijd wordt verspreid. Lees hier de hele longread.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close