Air France-KLMEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Meer passagiers in januari voor Air France-KLM

Zowel Air France als KLM hebben in januari 2020 meer passagiers gezien dan in dezelfde maand in 2019. Het aantal passagiers steeg bij KLM met 3,7 procent en bij Air France met 2,2 procent.

KLM

De passagiersgroei bij KLM was met name te zien op bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, Azië en Noord-Amerika. De capaciteit steeg met 2,9 procent en de load factor bleef gelijk (87,2 procent). Pieter Elbers, CEO van KLM, zegt in een reactie dat de cijfers een goed begin van het jaar laten zien: “Maar we moeten er rekening mee houden dat de impact van het coronavirus de komende maanden duidelijk zichtbaar zal zijn.”

Air France

Ook Air France ziet nu nog niet veel impact door het coronavirus. De grootste groei was te zien op long-haul vluchten (3,8 procent). Voor short en medium-haul vluchten is het aantal passagiers met 1,4 procent gestegen. Over het algemeen genomen steeg de load factor met 0.5 procentpunt. De capaciteit nam net als bij KLM met 2,9 procent toe.

AF-KLM

In totaal was AF-KLM (inclusief Transavia) goed voor 7,5 miljoen passagiers; een groei van 2,2 procent. De capaciteit nam met 2,3 procent toe en de load factor steeg met 0.3 procentpunt. De vrachtcijfers tellen een groei van de capaciteit van twee procent. Het verkeer nam af met -0,6 procent en de load factor van de cargo daalde met -1,4 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close