fbpx
NieuwsNL NieuwsVeiligheid

Nederlandse corona evacués met C-130 naar Eindhoven

Zes personen zijn zondagmiddag met een C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht naar Eindhoven gebracht. Het gaat om vier Nederlanders en twee Chinese familieleden.

Vlucht

Zij konden volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet deelnemen aan het eerdere begeleide vertrek van in totaal 17 mensen naar Nederland. De zes personen maakten deel uit van een groep die vanuit Wuhan naar Londen is gevlogen. Zondagochtend volgde een vlucht naar Berlijn en vanaf daar zijn de passagiers met een C-130 Hercules transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht overgevlogen naar vliegbasis Eindhoven. 

Quarantaine

In de loop van de middag landde het toestel op de vliegbasis. Het ministerie meldt dat er – net als eerder – een gezondheidscheck plaatsvond en er de komende 14 dagen preventie quarantainemaatregelen zullen worden genomen. “Als de omstandigheden het toelaten kan dat in een thuissituatie zijn. De GGD monitort de mensen actief”, aldus het ministerie.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button