CargoNL nieuwsOverig nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol CEO: cargo vereist extra aandacht

Luchtvracht vereist meer aandacht als Schiphol de belangrijkste cargohub van Europa wil blijven. Dat zegt CEO Dick Benschop tijdens de eerste Air Cargo Summit, georganiseerd door Air Cargo Netherlands (ACN), Air France-KLM Martinair Cargo en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Summit

Het evenement bracht professionals van 75 bedrijven uit de luchtvrachtsector bij elkaar om te leren en discussiëren over hoe digitale platformen vrachtvervoer zullen beïnvloeden. De afgelopen jaren zijn er namelijk veel digitale innovaties geweest, zegt ACN: “digitale platforms groeien in aantal en er komen veel nieuwe business modellen waardoor spelers in de industrie zichzelf kunnen verbeteren.”

Aandacht

Als keynote-spreker benadrukte Benschop dat de positie van de luchtvracht extra aandacht vereist als Schiphol ‘de slimste vrachthub van Europa’ wil blijven. Ook is hij van mening dat het belangrijk is om de volledige vrachtcapaciteit te beschermen. “Als het gaat om verbeteren en digitaliseren van de luchtvaartketen, hebben we goede voorbeelden gezien van samenwerking in de cargosector, zoals het Smart Cargo Mainport-programma.”

Smart Cargo

Met het Smart Cargo Mainport programma (SCMP) wil Schiphol samen met partners streven naar ‘constante optimalisatie van de luchtvrachtprocessen op en rond Schiphol’. Volgens de luchthaven is dit programma een voorbeeld van hoe vrachtstromen worden verbeterd met de cargo community. Zo wordt de logistiek op het land geoptimaliseerd en delen partners gegevens en innovaties.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/