LiefhebberMilitairOverig nieuws

Bell Boeing levert eerste V-22 Osprey aan Amerikaanse marine

Bell Boeing heeft de eerste CMV-22B, een variant van de V-22, geleverd aan de Amerikaanse marine. Het toestel zal gebruikt worden voor transport van personeel en vracht.

Vervanging

De Bell Boeing V-22 Osprey moet de huidige C-2A Greyhound vervangen. Er zijn 48 toestellen van het type besteld. In december vloog de CMV-22B voor het eerst. De Osprey moet zo’n 2722 kilogram aan vracht kunnen dragen en 2130 kilometer kunnen vliegen. Het is het enige toestel dat belangrijke componenten voor de motoren van de F-35C rechtstreeks naar een vliegdek kan vervoeren; een cruciale eis voor de Amerikaanse marine.

Mogelijkheden

“De CMV-22B biedt uitgebreide mogelijkheden, niet alleen voor het transporteren van goederen en personeel, maar ook wat betreft het gevecht”, aldus Dewon Chaney, kapitein bij de marine. Sinds 2007 wordt de V-22 al door de marine gebruikt. De nieuwe variant zal worden gestationeerd op het Naval Air Station North Island in San Diego en het Naval Air station Norfolk.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/