fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

‘Britse regering overweegt aandeel in Flybe’

De Britse overheid overweegt een belang te kopen in Flybe. De regering is in gesprek met de maatschappij en de Europese Commissie om ervoor te zorgen dat de EU-regels omtrent staatssteun niet worden gebroken. Dit meldt de BBC op basis van overheidsfunctionarissen.

Lening

Een lening met rente zou voldoen aan de regels omtrent staatssteun, maar de vraag is of Flybe de betalingsverplichtingen dan kan nakomen. Een andere optie zou volgens de functionarissen het verstrekken van een lagere lening aan Flybe zijn, en in ruil daarvoor krijgt de overheid de optie om aandelen te kopen voor een lage prijs. Zo kan de maatschappij aan de betalingsverplichting voldoen en heeft de overheid meer zekerheid om het geld terug te zien.

Redding

In januari werd bekend dat de regering een deal sloot met Flybe, wat de maatschappij moest redden van de ondergang. Toen werd de air passenger duty (APD) geschrapt voor Flybe. De APD is een belasting die de maatschappij per passagier per vlucht betaald, voor vluchten die vanuit het Verenigd Koninkrijk vertrekken (op de Scottish Highlands en Islands regio na). Voor een short-haul vlucht komt dat neer op 13 pond voor economy class en 78 pond voor first class. IAG heeft een klacht ingediend vanwege deze reddingsdeal.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button