De wereld van Schiphol: Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is onze grootste landenmarkt. Afgelopen jaar reisden er 10,6 miljoen passagiers tussen Schiphol en de 26 Britse luchthavens, hiervan stapte iets meer dan een kwart over. Dat Britse zakenreizigers de luchthaven waarderen is overduidelijk. Lezers van Business Traveller magazine hebben Schiphol al dertig jaar op rij uitgeroepen tot Best Airport in Europe.

26 bestemmingen

Via het fijnmazige netwerk in het VK zijn we verbonden met 26 lokale luchthavens. Dit zijn er meer dan welke Europese hub ook. Veel Britse reizigers kiezen ervoor om vanaf hun regionale vliegveld via Schiphol de wereld in te vliegen, in plaats van over land naar Heathrow te reizen. Hierdoor hebben wij zo’n goede positie op deze markt. De vluchten van en naar Schiphol worden uitgevoerd door KLM, easyJet, Flybe, British Airways, Level en Jet2.com. 

©Schiphol

Londen al 100 jaar sleutelstad

Met zijn zes luchthavens is Londen goed voor 44% van alle vluchten en 49% van alle beschikbare stoelen. Dat maakt de stad met afstand onze populairste bestemming. Toeval of niet, Londen was op 17 mei 1920 Schiphol’s eerste bestemming ooit.

Wederzijds belang

Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk zijn erg belangrijk voor Schiphol. Na de Nederlanders vormen Britten hier – met zo’n 7,9 miljoen passagiers – de grootste aanwezige nationaliteit. Omgekeerd is het VK voor Nederlandse zakenreizigers de grootste bestemming (1,1 miljoen passagiers) en voor niet-zakelijke reizigers de op een na grootste (1,4 miljoen passagiers).

©Schiphol

Brexit een big deal voor zakenreizigers?

Op 31 januari hebben de Britten de EU verlaten en is er een overgangsperiode ingegaan. Deze duurt tot januari 2021. In deze periode vinden er onderhandelingen plaats over de toekomstige relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. In de tussentijd verandert er voor de reiziger niets.

©Schiphol
©Schiphol

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Via
Schiphol

Schiphol content

Dit is content van onze partner Schiphol Amsterdam Airport
Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/