NieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Dinsdag 120 vluchten geannuleerd op Schiphol

Opnieuw zijn er veel vluchten geannuleerd als gevolg van storm Ciara. Ditmaal zijn er 120 vluchten geschrapt, meldt een woordvoerster van Schiphol aan Up in the Sky. Op zondag en maandag werden er respectievelijk 240 en 220 vluchten geannuleerd.

Annuleringen

Er zijn voornamelijk Europese vluchten geannuleerd. Ongeveer de helft van de geschrapte vluchten betreft vertrekkende vliegtuigen en de andere helft aankomende toestellen. Ook zijn er nog veel vertragingen vandaag.

Code geel

Voor de kustprovincies geldt dinsdag nog code geel. Voor Utrecht, Noord-Brabant, Overijssel, Gelderland en Limburg geldt inmiddels weer code groen. In de kustprovincies komen zware windstoten van 75-90 kilometer per uur voor, aan zee mogelijk van 90 – 100 kilometer per uur, aldus het KNMI. Woensdagochtend verdwijnen de zware windstoten.

KNMI

Up in the Sky bezocht de weerwaarnemingstoren op Schiphol. Vanuit daar wordt zeven dagen per week, 24 uur per dag het weer in de gaten gehouden door het KNMI. Elk half uur (en zo nodig vaker) maakt de waarnemer een weerrapport dat wereldwijd wordt verspreid. Lees hier de hele longread.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close