fbpx
FinancieelNieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow bang om achterop te raken na Brexit

Ondanks een goed begin van het jaar, waarschuwt Londen Heathrow dat de luchthaven achterop kan raken op Parijs. Volgens de luchthaven is de derde landingsbaan de oplossing.

Achterop

“Als we een echt mondiaal Groot-Brittannië willen zijn, dan moeten we beter verbonden zijn met mondiale markten dan onze rivalen in Europa”, vertelt John Holland-Kaye, CEO van Heathrow, tijdens het bekendmaken van de resultaten over januari. “Het zou een economische ramp zijn als het land achterop raakt, net nu we de EU hebben verlaten.”

Derde landingsbaan

Als oplossing ziet Holland-Kaye het aanleggen van de nieuwe landingsbaan: “dat verbindt heel Groot-Brittannië met wereldwijde groei.” De derde landingsbaan is al langere tijd onderwerp van discussie. Onlangs werd het door de luchtvaartautoriteit nog met 12 maanden vertraagd omdat de hoge kosten mogelijk op passagiers verhaald zouden worden. Daarop maakte Heathrow een nieuw plan, welke in de lente ter feedback wordt ingediend bij bedrijven.

Passagiers

In januari zag de luchthaven een stijging van het aantal passagiers van 2,9 procent. Binnenlandse vluchten stegen het hardst: 10,2 procent. Gevolgd door het Midden-Oosten (7,6 procent) en Noord-Amerika (4,7 procent). Naar EU-landen reisden 3,4 procent meer passagiers en naar niet-EU landen in Europa 2,6 procent meer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button