fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessionalTUI

TUI houdt 737 Max nog minimaal tot herfst aan de grond

TUI Group houdt de 737 Max nog het hele fiscale jaar aan de grond. Dat zegt het bedrijf tijdens het bekendmaken van de resultaten van het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2020, welke in oktober 2019 is begonnen.

Capaciteit

Aanvankelijk verwachtte TUI de Max in april weer in gebruik te kunnen nemen, maar vanwege het nieuws van Boeing dat het toestel pas vanaf de zomer weer geleidelijk zal vliegen, heeft TUI vervangende capaciteit gezocht voor het hele boekjaar, welke loopt tot eind september.

Kosten

In het eerste kwartaal (oktober – december) van het fiscale jaar hebben de problemen met de Max 45 miljoen euro gekost. In fiscaal jaar 2019 liep het bedrijf 293 miljoen euro mis door het aan de grond houden van de toestellen. Voor dit boekjaar verwacht het bedrijf 220 tot 245 miljoen euro aan extra kosten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button