fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

‘AtlasGlobal stopt met vliegen, vraagt faillissement aan’

AtlasGlobal heeft alle vluchten opgeschort en faillissement aangevraagd. Dat melden verschillende Turkse media. Het ging al langer slecht met de maatschappij.

Faillissement

Het personeel zou zijn gevraagd om morgen niet naar het werk te komen. Ook is het nog niet duidelijk of er geïnteresseerde partijen zijn om de maatschappij over te nemen. AtlasGlobal heeft zelf nog geen commentaar gegeven.

Herstructurering

Op 26 november werden ‘s avonds zonder aankondiging alle vluchten van de maatschappij geannuleerd tot 21 december. De carrier liet toen weten dat het bedrijf ‘een nieuwe fase van herstructurering’ in ging en dat daarom de vluchten geschrapt werden. In januari schortte het bedrijf alle Europese vluchten op ‘vanwege de lage vraag’.

Oprichting

De maatschappij werd op 14 maart 2001 opgericht en voerde op 1 juni van dat jaar de eerste vlucht uit. De activiteiten werden gestart met twee vliegtuigen om uit te groeien naar zestien toestellen die meer dan vijftig bestemmingen in 35 landen zouden aanvliegen.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button