BoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing wil concurrentie aangaan met A321XLR’

Het nieuwe midden-markt vliegtuig waar Boeing onlangs ‘een leeg papiertje‘ voor heeft gepakt, moet de concurrentie aangaan met de A321XLR. Daar hint Boeing op in een gesprek met Aviation Week tijdens de Singapore Airshow.

XLR

“We kijken naar wat de A321XLR doet, of niet. Dat geef ook een goed idee van wat de markt wil”, zegt Ihssane Mounir, senior vice president sales en marketing bij Boeing Commercial Airplanes. Het toestel van Airbus werd in 2019 aangekondigd en moet in 2023 geleverd worden. Er zijn al 450 orders binnengekomen voor de XLR.

Opnieuw

Boeing hoopt in 2025 een nieuw midden-markt vliegtuig te lanceren. Aanvankelijk zou de bouwer een opvolger van de 757 of 767 willen maken. In januari zei CEO David Calhoun opnieuw te beginnen met het ontwerp. Dat besluit werd genomen vanwege de nieuwe ontwikkelingen op de markt. Ook wil de vliegtuigbouwer de lessen van de Max implementeren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close