Frequente reizigerLelystad AirportNieuwsNL nieuwsProfessional

Minister: van achterhouden informatie Lelystad Airport geen sprake

“Van het achterhouden van informatie is in mijn ogen geen enkele sprake”, dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen in een Kamerbrief naar aanleiding van berichtgeving van vorige week van de NOS. Toen werd bekend dat de minister berekeningen over stikstof niet zou hebben gedeeld met de Tweede Kamer.

Geheim

De NOS meldde vorige week dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vorige zomer in het geheim en met spoed nieuwe stikstofberekeningen voor Lelystad Airport heeft laten maken. Die resultaten zouden niet gedeeld zijn met de Tweede Kamer, terwijl verschillende Kamerleden meermaals vroegen om zulke informatie. Van Nieuwenhuizen zei daarop dat de berekeningen onderdeel zijn van een groter onderzoek en zodra dat af is, het gedeeld zou worden met de Kamer. Het RIVM ontving de berekeningen wel.

Debat

Na een debat in de Tweede Kamer deze week, herhaalde Van Nieuwenhuizen dat ze geen geheime stikstofberekeningen zou hebben achtergehouden. Ook zei de minister dat de opening van Lelystad Airport dit najaar moeilijk wordt.

Onderzoek

Momenteel doet een onafhankelijke commissie onderzoek naar de milieueffecten van Lelystad Airport. Pas als dat is afgerond, kan er volgens Van Nieuwenhuizen worden gesproken over de opening. “De tijd begint wel te dringen”, aldus de minister.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close