BoeingEditors choiceFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Voor het eerst sinds 1962 geen orders voor Boeing in januari

Voor het eerst sinds 1962 heeft Boeing geen orders ontvangen in januari. Ook zijn er maar 13 vliegtuigen afgeleverd. Er werden geen eerdere orders geannuleerd. Daarmee blijft het orderboek op 5393 vliegtuigen staan.

Leveringen

Zes Dreamliners, twee 777’s, twee 767’s en drie 737NG’s werden er geleverd in januari 2020. Een jaar geleden ontving Boeing nog 45 bestellingen in januari en werden er 46 toestellen geleverd.

Airbus

Airbus maakte vorig week bekend 296 bestellingen te hebben ontvangen in dezelfde maand; zonder annuleringen kwam dat uit op 274 netto orders. Dat was het hoogste aantal bestellingen in vijftien jaar voor de bouwer.

Omzet

In januari maakte Boeing ook bekend dat de omzet over 2019 gedaald was als gevolg van de Max-crisis. Een jaar eerder was de omzet 101,1 miljard dollar, in 2019 kwam dit uit op 76,6 miljard dollar. De FAA zei deze week tijdens de Singapore Airshow dat de certificatievlucht van de 737 Max nabij is, maar dat er nog geen datum voor is geprikt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close