AirbusNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

A330-800 ontvangt certificering FAA en EASA

De Airbus A330-800 heeft certificering van EASA en de FAA ontvangen. Het toestel met registratie MSN1888 heeft het programma van 370 vluchturen in 132 vluchten inmiddels doorstaan.

Toestel

Het toestel is een familielid van de A330neo. De widebody maakt gebruikt van Rolls-Royce Trent 7000 motoren en moet 25 procent brandstof besparen ten opzichte van oudere vliegtuigen van dezelfde omvang. Het startgewicht is maximaal 242 ton en het vliegbereik is 7500 nautische mijlen (13890 kilometer). Er is plek voor 220 tot 260 passagiers in drie klassen of 406 reizigers als er één klasse wordt gebruikt.

Gevaar

In 2016 leek de A330-800 nog in gevaar omdat er weinig orders waren. In 2018 viel het doek voor de productie van het toestel, nadat de enige klant zich terugtrok. Even later werd het doek toch weer opengetrokken door de toezegging van Kuwait Airways om acht toestellen van het type te kopen. Vorige maand bestelde Air Greenland één exemplaar van het vliegtuig.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close