fbpx
AirbusAirlinesFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus ontvangt order voor 50 A220’s

Green Africa Airways en Airbus hebben een Memorandum of Understanding getekend voor vijftig A220’s. Het is volgens de bouwer een van de grootste orders voor het type toestel.

Routes

Voor het Afrikaanse continent is het de grootste order. De maatschappij wil hiermee nieuwe routes kunnen openen. De toestellen voor Green Africa zullen worden aangedreven door PW1500G-motoren.

A220

Eerder vandaag werd bekend dat Bombardier definitief uit het A220-programma stapt. Airbus nam op 1 juli 2018 een meerderheidsbelang in de CSeries van Bombardier. Sindsdien steeg de verkoop met 64 procent en staat het aantal verkochte vliegtuigen in januari 2020 op 658. Momenteel vliegen er 107 A220’s voor zeven klanten.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button