AirbusAirlinesFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus ontvangt order voor 50 A220’s

Green Africa Airways en Airbus hebben een Memorandum of Understanding getekend voor vijftig A220’s. Het is volgens de bouwer een van de grootste orders voor het type toestel.

Routes

Voor het Afrikaanse continent is het de grootste order. De maatschappij wil hiermee nieuwe routes kunnen openen. De toestellen voor Green Africa zullen worden aangedreven door PW1500G-motoren.

A220

Eerder vandaag werd bekend dat Bombardier definitief uit het A220-programma stapt. Airbus nam op 1 juli 2018 een meerderheidsbelang in de CSeries van Bombardier. Sindsdien steeg de verkoop met 64 procent en staat het aantal verkochte vliegtuigen in januari 2020 op 658. Momenteel vliegen er 107 A220’s voor zeven klanten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close