AirbusEditors choiceFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Definitief: Bombardier uit A220-programma

Bombardier stapt definitief uit het A220-programma. Airbus krijgt 75 procent van de aandelen in handen en Investissement Quebec 25 procent.

Uitkoop

Voor het uitkopen krijgt Bombardier 591 miljoen dollar. Daarvan is al 531 miljoen betaald. De overige zestig miljoen wordt verspreid betaald in 2020 en 2021. De productielocaties van Bombardier voor de A220 en A330 in Saint-Laurent (Québec) zullen naar een dochter van Airbus gaan: Stelia Aéronautique Saint Laurent Inc.

CSeries

Airbus nam op 1 juli 2018 een meerderheidsbelang in de CSeries van Bombardier. Sindsdien steeg de verkoop met 64 procent en staat het aantal verkochte vliegtuigen in januari 2020 op 658. Momenteel vliegen er 107 A220’s voor zeven klanten.

Exit

Bombardier zegt op deze manier uit de commerciële luchtvaart te kunnen stappen. “Deze transactie ondersteunt onze inspanningen om onze kapitaalstructuur aan te pakken en voltooit onze strategische exit uit de commerciële luchtvaart. We zijn ervan overtuigd dat het A220-programma een lang en succesvol leven zal hebben onder Airbus en de regering van Quebec.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button