AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Norwegian ziet impact Max en Dreamliner-motoren terug in resultaten

Norwegian telde in 2019 een verlies van 1,6 miljard Noorse kronen, omgerekend bijna 159 miljoen euro. Volgens de maatschappij is dat vooral te wijten aan de problemen met de Max en de Rolls-Royce motorproblemen van de Dreamliners.

2019

De omzet steeg wel. Met een toename van acht procent noteerde het bedrijf 43,5 miljard Noorse kroon (circa 4,3 miljard euro). De load factor was 86,6 procent, een toename van 0.8 procentpunt. Het aantal passagiers nam met drie procent af naar 36,2 miljoen.

Vierde kwartaal

In het vierde kwartaal was de omzet 8,9 miljard Noorse kroon (+/- 882 miljoen euro), zeven procent lager dan in hetzelfde kwartaal in 2018. De nettowinst kwam in dit kwartaal uit op -1,9 miljard Noorse kronen (ongeveer 188 miljoen euro), een jaar eerder was dat nog -3,01 miljard (zo’n 298 miljoen euro).

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close