Frequente reizigerLoungeNL nieuwsOverig nieuwsSchiphol AirportZakelijke Reiziger

Schiphol onthult nieuw VIP centre

Schiphol heeft het VIP centre op de schop genomen. Het nieuwe ontwerp werd door de ontwerpstudio van Marcel Wanders bedacht en moet het Nederlandse erfgoed eer aan doen.

Sfeer

De lounges en suites in het VIP centre kennen volgens Wanders een eigen sfeer en thema en belichten ieder een ander facet van de Nederlandse cultuur en creativiteit. Zo kan er worden gedineerd in een Delfts blauwe kamer en wordt de 17de eeuw belicht.

Nederlands

“Terwijl Nederlands erfgoed en design de rode draad is, hebben we gekozen voor individuele concepten van generaties kunstenaars en ontwerpers die ons inspireren en een creatief geschenk zijn aan de wereld,” aldus Marcel Wanders.

Ontwerpers

De ontwerpstudio koos bij de inrichting voor diverse Nederlandse ontwerpers als Maarten Baas, Studio Drift, Kiki van Eijk, Studio IJM, Pepe Heykoop, Floris Hovers, Peter van der Jagt, Daphna Laurens, Norman Trapman, Sjoerd Vroonland en Irma Boon. Ook de kunst is van Nederlandse afkomst. De wisselende tentoonstelling toont nu werken van Mesdag, de Heem en Jordaens en van moderne kunstenaars als Casper Faassen, Bas Meeuws en Gijs van Bon.

https://res.cloudinary.com/pressmailings/image/fetch/q_auto:best,dpr_auto,w_600,c_limit/https://files.pressmailings.com/47/f0fc6cf3a343fa9fb695b2ade1b5f3/200128_VIP_011_LR_mkuipers.jpg
©Schiphol/Marcel Wanders

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close