fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessional

‘Braziliaanse aanklagers dienen klacht in tegen Boeing – Embraer deal’

Braziliaanse aanklagers hebben een klacht ingediende bij de Braziliaanse antitrustregulator vanwege de deal tussen Boeing en Embraer. Onlangs werd de deal onvoorwaardelijk goedgekeurd door de Braziliaanse autoriteiten.

Herziening

De toestemming was nog niet definitief. Commissarissen van de regulator CADE kunnen nog steeds om een herziening vragen. De klacht is ingezien door persbureau Reuters en opgetekend door plaatsvervangend procureur-generaal Samantha Dobrowolski.

Wet

Volgens de Braziliaanse mededingingswet wordt het nu onder de aandacht gebracht van een commissie, welke een advies uitbrengt over het al dan niet opnieuw overwegen van het besluit. Dat advies wordt voorgelegd aan de hoogste bestuursraad van CADE en die zal dan beslissen of de zaak wordt herzien.

Toestemming

Het tweetal heeft nu tot nu toe toestemming gekregen van Brazilië, de Verenigde Staten, China, Japan, Zuid-Afrika, Montenegro, Colombia en Kenia. Met de Europese Unie zijn Boeing en Embraer nog steeds in gesprek. De EU vroeg in 2019 al meer dan anderhalf miljoen pagina’s en informatie aan data op bij Boeing en in januari vroeg de Europese Commissie nog eens nieuwe documenten op, waardoor er opnieuw vertraging is in het goedkeuringsproces van de EU.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button