AirbusIndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Airbus schroeft A330 productie terug

Airbus heeft bekendgemaakt voortaan maximaal veertig A330neo’s per jaar te produceren. De beslissing is genomen vanwege een gebrek aan vraag naar het toestel. Boeing ervaart hetzelfde probleem, waardoor in oktober werd besloten de productiesnelheid van de 787 te verlagen.

Vraag

Het gebrek aan vraag naar de A330neo betekent niet dat Airbus weinig bestellingen heeft staan voor het toestel. Maatschappijen kiezen er vaak voor om toestellen op een bepaalde datum in ontvangst te nemen. Dit doen maatschappijen zodat vliegtuigen precies op het goede moment in de vloot komen, bijvoorbeeld zodat oudere toestellen uitgefaseerd kunnen worden zonder dat er een overcapaciteit ontstaat. Hoewel er voldoende A330’s besteld zijn, is het voor Airbus niet nodig om het toestel op volle capaciteit te produceren.

Productie

De productie van de Airbus A350 wordt niet aangetast, die blijft op negen tot tien toestellen per maand. In 2019 heeft airbus 53 A330’s afgeleverd, waarvan 41 A330neo’s. Een deel van deze vliegtuigen was echter in 2018 al geproduceerd, maar nooit afgeleverd.

Dreamliner

Ook Boeing verlaagt de productie van toestellen in het middelgrote widebody segment. Vanaf eind 2020 schroeft Boeing de 787 productie terug naar twaalf toestellen per maand. De verlaging geldt voor ongeveer twee jaar en is ingegeven door een gebrek aan directe vraag, stelt de vliegtuigbouwer. In 2021 zouden er iedere maand slechts tien 787’s worden geproduceerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/