fbpx
AirlinesDuurzaamheidInnovatieNieuws

Delta als eerste wereldwijd CO2 neutraal

Delta Airlines investeert de komende tien jaar een miljard dollar om CO2 neutraal te worden. De maatschappij wil dit bereiken door onder andere te innoveren, de afvalproductie terug te dringen en door CO2 compensatieprojecten op te zetten.

Aanpak

“Er bestaat geen alternatief voor de kracht die reizen heeft om mensen met elkaar te verbinden, iets wat de wereld nu meer nodig heeft dan ooit. Nu wij mensen vervoeren over de hele wereld is het onze verantwoordelijkheid om mensen samen te blijven brengen met de uiterste zorg voor ons milieu”, Aldus Ed Bastian, de CEO van Delta.

Aanpak

Van de totale CO2 uitstoot van Delta wordt 98 procent door de vliegtuigen van de maatschappij geproduceerd. Hierom zal Delta zich primair focussen op schoner vliegen. De maatschappij wil dit bereiken door de vloot te vernieuwen, zuiniger te vliegen, toestellen minder zwaar te beladen en duurzame brandstof te gebruiken.

Vloot

Met de vlootvernieuwing is Delta al enige tijd bezig. Delta is een van de weinige maatschappijen die nog met de McDonnell Douglas MD-88’s  en MD-90’s vliegt, toestellen die de maatschappij nu vervangt door de zuinigere Airbus A220’s. De maatschappij beschikt ook nog over een grote hoeveelheid relatief oude Boeing 757’s en 767’s, wanneer die types worden vervangen is nog onbekend.

Compensatie

Om de overgebleven CO2 uitstoot te compenseren is Delta van plan te investeren in herbebossingsprojecten en andere natuurprojecten die CO-2 uitstoot terugdringen. Delta verwacht deze projecten over de hele wereld uit te gaan voeren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button