AirlinesIncidentenNieuwsVeiligheid

Britse 777 wijkt uit door rokende telefoon

Een Boeing 777-200 van British Airways die onderweg was van Londen naar Miami is zaterdag uitgeweken naar Bermuda door problemen met een mobiele telefoon van een passagier. De telefoon kwam vast te zitten in een business class stoel en begon rook te produceren. Het toestel is veilig geland op het eiland in de Atlantische oceaan.

Stoel

De passagier zou zijn telefoon zijn kwijtgeraakt in zijn business class stoel. Toen hij trachtte de telefoon uit te stoel te halen zou hij per ongeluk het bewegingsmechanisme van de stoel hebben geactiveerd waardoor de telefoon klem kwam te zitten. Toen de telefoon oververhit raakte en rook begon te produceren werd besloten uit te wijken naar Bermuda.

Instructie

De meeste luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook British Airways, leggen bij de veiligheidsinstructie uit dat het niet de bedoeling is dat passagiers zelf hun telefoon uit de stoel proberen te verwijderen. Mocht de telefoon van een reiziger klem komen te zitten in een stoel, dan moet dit worden gemeld bij het cabinepersoneel om dergelijke situaties te voorkomen.

De informatie over het kwijtraken van een mobiele telefoon begint na 4 minuten en 16 seconden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close