AirlinesIncidentenNieuwsVeiligheid

Britse 777 wijkt uit door rokende telefoon

Een Boeing 777-200 van British Airways die onderweg was van Londen naar Miami is zaterdag uitgeweken naar Bermuda door problemen met een mobiele telefoon van een passagier. De telefoon kwam vast te zitten in een business class stoel en begon rook te produceren. Het toestel is veilig geland op het eiland in de Atlantische oceaan.

Stoel

De passagier zou zijn telefoon zijn kwijtgeraakt in zijn business class stoel. Toen hij trachtte de telefoon uit te stoel te halen zou hij per ongeluk het bewegingsmechanisme van de stoel hebben geactiveerd waardoor de telefoon klem kwam te zitten. Toen de telefoon oververhit raakte en rook begon te produceren werd besloten uit te wijken naar Bermuda.

Instructie

De meeste luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook British Airways, leggen bij de veiligheidsinstructie uit dat het niet de bedoeling is dat passagiers zelf hun telefoon uit de stoel proberen te verwijderen. Mocht de telefoon van een reiziger klem komen te zitten in een stoel, dan moet dit worden gemeld bij het cabinepersoneel om dergelijke situaties te voorkomen.

De informatie over het kwijtraken van een mobiele telefoon begint na 4 minuten en 16 seconden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/