ColumnGoofLiefhebberNaast het nieuws

Patatje oorlog | Column Goof

Precies gisteren heeft Snackbar Smulrol een enorme boete gekregen omdat ze jarenlang meegewerkt hebben aan allerlei duistere witwas-praktijken. De hele jaarwinst is eraan gegaan! 

Snackbar De Bereklauw, aan de andere kant van het dorp, heeft het ook niet makkelijk.

De nieuwe frituur-installatie functioneert niet. Elke keer slaan alle stoppen door als ze de boel ‘s morgens aanzetten. De omzet dekte maar nauwelijks de kosten in 2019. En 2020 belooft niet veel beter te worden. Sommige klanten zijn al bij concurrent Smulrol gaan snacken. 

De collegiale relatie bevindt op een dieptepunt, want De Bereklauw beweert dat De Smulrol een vriendje heeft bij de gemeente die allerlei subsidies voor ze regelt. De Smulrol zegt dat de subsidies volledig legaal zijn.

Snackbar Bereklauw schijnt nu bezig te zijn om de veelbesproken wethouder Troef te bewerken, die de OZB-belasting op het pand van De Smulrol wel eens zou kunnen verhogen. 

Tot overmaat van ramp eist de gemeente van beide cafetaria’s dat ze zwaar investeren in zuiveringsfilters voor hun afvoerputje! Snackbar Smulrol kan dat absoluut niet betalen omdat hun boete alle winst heeft weggevaagd.

Snackbar De Bereklauw heeft helemaal geen winst, en dreigt zelfs bij de Rabobank te moeten aankloppen om überhaupt te blijven bestaan. 

De vraag naar lekkere frituur is groter dan ooit, maar beide snackbars zitten in de problemen. Een andere cafetaria is er niet in het dorp. De lokale Chinees is niet echt een alternatief. 

Mensen, mensen, hoe moet dat verder? 

Goof Bakker

[email protected]

Additional facts

Proeflezer Steenbeek vindt dat we allemaal gewoon weer lekker thuis moeten gaan eten. Gekookte aardappels met jus.

Proeflezer Middelkamp vindt dat we zelf maar frituurpannen moeten kopen. En meldt bovendien dat het coronavirus zo graag vliegt dat we straks zelf niet meer hoeven vliegen.

Proeflezer Jaap Schellinger stelt dat dit een perfect moment was geweest voor Fokker om met de eer te gaan strijken.

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close