FinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘VS overwegen exportblokkade voor Amerikaanse onderdelen C919’

De Verenigde Staten overwegen om de export van motoren van General Electric aan de Chinese vliegtuigbouwer Comac te blokkeren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Handelsoorlog

Het is de nieuwste zet in de handelsoorlog tussen China en de VS. Naast de motoren van General Electric maakt de C919 ook gebruik van systemen van Honeywell International. Mogelijk wordt dit ook geblokkeerd. Later deze maand wordt in de Verenigde Staten besproken hoe streng de nieuwe exportblokkades zullen worden.

Certificering

Eind december maakte het laatste prototype van de C919 de eerste vlucht. Comac wil het type toestel in 2021 gecertificeerd hebben. Eerst stond die datum nog voor eind 2020 gepland. Met het toestel wil de bouwer de concurrentie aangaan met de Boeing 737 en de Airbus A320. Inmiddels zijn er al meer dan achthonderd bestellingen ontvangen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close