fbpx
FinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘VS overwegen exportblokkade voor Amerikaanse onderdelen C919’

De Verenigde Staten overwegen om de export van motoren van General Electric aan de Chinese vliegtuigbouwer Comac te blokkeren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Handelsoorlog

Het is de nieuwste zet in de handelsoorlog tussen China en de VS. Naast de motoren van General Electric maakt de C919 ook gebruik van systemen van Honeywell International. Mogelijk wordt dit ook geblokkeerd. Later deze maand wordt in de Verenigde Staten besproken hoe streng de nieuwe exportblokkades zullen worden.

Certificering

Eind december maakte het laatste prototype van de C919 de eerste vlucht. Comac wil het type toestel in 2021 gecertificeerd hebben. Eerst stond die datum nog voor eind 2020 gepland. Met het toestel wil de bouwer de concurrentie aangaan met de Boeing 737 en de Airbus A320. Inmiddels zijn er al meer dan achthonderd bestellingen ontvangen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button