AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Air Canada ziet groei in uitdagend 2019

Ondanks de uitdagingen vanwege de 737 Max-problemen, heeft Air Canada 2019 afgesloten met positieve cijfers.

Resultaten

Het aangepaste netto inkomen kwam uit op 917 miljoen Canadese dollar (zo’n 639,3 miljoen euro). Een jaar eerder was dat nog 738 miljoen (514,5 miljoen euro). De load factor steeg met 0.1 procentpunt naar 83,4 procent. De revenue passenger miles (RPM) nam toe met 1,9 procent en de available seat miles (ASM) ging omhoog met 1,8 procent.

Onderhoud

De maatschappij kreeg voornamelijk te maken met hogere onderhoudskosten (150 miljoen Canadese dollar) vanwege de problemen met de Max. Air Canada moest namelijk langer blijven vliegen met oudere toestellen. De airline heeft momenteel 24 Max-toestellen in de vloot. In 2020 de twaalf Max’en die in 2019 geleverd hadden moeten worden, bij de vloot worden gevoegd. De veertien toestellen die voor 2020 gepland stonden, worden in 2021 afgeleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/