AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Air Canada ziet groei in uitdagend 2019

Ondanks de uitdagingen vanwege de 737 Max-problemen, heeft Air Canada 2019 afgesloten met positieve cijfers.

Resultaten

Het aangepaste netto inkomen kwam uit op 917 miljoen Canadese dollar (zo’n 639,3 miljoen euro). Een jaar eerder was dat nog 738 miljoen (514,5 miljoen euro). De load factor steeg met 0.1 procentpunt naar 83,4 procent. De revenue passenger miles (RPM) nam toe met 1,9 procent en de available seat miles (ASM) ging omhoog met 1,8 procent.

Onderhoud

De maatschappij kreeg voornamelijk te maken met hogere onderhoudskosten (150 miljoen Canadese dollar) vanwege de problemen met de Max. Air Canada moest namelijk langer blijven vliegen met oudere toestellen. De airline heeft momenteel 24 Max-toestellen in de vloot. In 2020 de twaalf Max’en die in 2019 geleverd hadden moeten worden, bij de vloot worden gevoegd. De veertien toestellen die voor 2020 gepland stonden, worden in 2021 afgeleverd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close