fbpx
Business JetsEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

Bombardier verkoopt treintak voor volledige focus op zakelijke luchtvaart

Bombardier wil zich volledig focussen op de zakelijke luchtvaart en heeft daarom de treinafdeling verkocht. Vorige week maakte de bouwer ook al bekend uit het A220 programma te stappen.

Treinen

De treintak wordt verkocht aan Alstom SA, waarvoor een memorandum of understanding is getekend. La Caisse (Québec) heeft een belang in Bombardier Transportation, welke ook zal worden overgedragen aan Alstom. Uiteindelijk moet de verkoop netto zo’n 4,2 tot 4,5 miljard dollar opleveren voor Bombardier. De bouwer heeft momenteel nog een schuld van 9 miljard dollar.

Business

Voor het uitkopen uit het A220 programma ontvangt Bombardier 591 miljoen dollar van Airbus. Het bedrijf verkeert in financieel zwaar weer en hoopt met deze stappen uit de schulden te komen. Voortaan wil Bombardier zich volledig richten op business jets; deze tak van de bouwer heeft momenteel een waarde van zo’n zeven miljard dollar.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button