Business jetsEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Bombardier verkoopt treintak voor volledige focus op zakelijke luchtvaart

Bombardier wil zich volledig focussen op de zakelijke luchtvaart en heeft daarom de treinafdeling verkocht. Vorige week maakte de bouwer ook al bekend uit het A220 programma te stappen.

Treinen

De treintak wordt verkocht aan Alstom SA, waarvoor een memorandum of understanding is getekend. La Caisse (Québec) heeft een belang in Bombardier Transportation, welke ook zal worden overgedragen aan Alstom. Uiteindelijk moet de verkoop netto zo’n 4,2 tot 4,5 miljard dollar opleveren voor Bombardier. De bouwer heeft momenteel nog een schuld van 9 miljard dollar.

Business

Voor het uitkopen uit het A220 programma ontvangt Bombardier 591 miljoen dollar van Airbus. Het bedrijf verkeert in financieel zwaar weer en hoopt met deze stappen uit de schulden te komen. Voortaan wil Bombardier zich volledig richten op business jets; deze tak van de bouwer heeft momenteel een waarde van zo’n zeven miljard dollar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/