AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

EU breidt onderzoek illegale staatssteun Ryanair uit

De Europese Unie breidt een onderzoek uit 2013 naar illegale staatssteun van de Spaanse autoriteiten aan Ryanair en andere (niet nader genoemde) maatschappijen uit.

Onderzoek

In 2013 werd er een onderzoek gestart door de Europese Commissie naar marketing deals met maatschappijen die vanaf Girona en Reus vliegen. Dit kwam naar aanleiding van een klacht in mei 2012 van een concurrerende maatschappij. Daarin werd gesteld dat Ryanair een marketingdeal zou hebben met de Spaanse regering waardoor de maatschappij in het voordeel wordt gesteld. In het onderzoek nam de EU ook alle andere maatschappijen mee die vanaf Girona en Reus vliegen en een marketingdeal hebben met de overheid.

Geld

Nadat het onderzoek werd geopend, gaf Spanje toe dat die marketing deals er waren. Sinds 2004 werd op deze manier extra geld ontvangen in de vorm van marketing incentives door de maatschappijen. De Europese Commissie onderzoekt dus of deze deals in lijn zijn met de Europese wetgeving omtrent staatssteun.

Uitbreiding

Met de uitbreiding van het onderzoek zal tevens nader worden bepaald of het oorspronkelijke standpunt van de EU al dan niet bevestigd wordt. Ook biedt het de mogelijkheid voor alle belanghebbenden om hun mening te geven over de kwestie. Als de deals worden aangemerkt als illegaal, dan zouden de bedrijven al het geld moeten terugbetalen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/