LiefhebberMilitairNieuws

F-16’s oefenen deze week boven Marnewaard; Apaches ergens anders

Nederlandse F-16’s trainen deze week boven Marnewaard in het geven van luchtsteun om grondtroepen te beschermen. Apaches trainen tijdens oefening Purple Windmill in de omgeving van Altena, Etten-Leur en Zundert.

F-16

Alle trainingen vinden deze week plaats tussen 15 uur ‘s middags en 22 uur ‘s avonds. De F-16 piloten krijgen van de Joint Terminal Attack Controllers vanaf de grond per radio aanwijzingen over de precieze locatie van aan te vallen doelen.

Apache

Ook de Apache gevechtshelikopters worden ingezet om troepen te beschermen. De zogenoemde Close Air Support kan van levensbelang zijn in missiegebieden als militairen bijvoorbeeld onder vuur komen te liggen. Daarnaast doen militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade van de Landmacht mee aan de oefening, evenals Franse en Belgische grondtroepen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close