fbpx
737 MAXNieuws

Nabestaanden slachtoffers 737 Max mogen meedenken over laatste compensatie

Nabestaanden van de slachtoffers van de rampen met de 737 Max, mogen meedenken over waar de laatste vijftig miljoen dollar aan compensatie naar toe gaat. Het proces wordt overzien door Ken Feinberg en Camille Biros.

Compensatie

Vorig jaar meldde Boeing dat er honderd miljoen dollar zou worden vrijgemaakt voor de compensatie van nabestaanden van de slachtoffers. Daarvan is nu nog vijftig miljoen dollar over, wat naar goede doelen in de gemeenschappen die zijn getroffen door de crashes moet gaan.

Selectie

De families van de slachtoffers zullen samen met Boeing selecteren waar het resterende bedrag naar toe gaat. Ook zegt Boeing verder te werken aan een financieel steunfonds van vijftig miljoen dollar, bestemd voor financiële hulp aan de families op de korte termijn.

Toezicht

“Toen we onze eerste toezegging van honderd miljoen dollar deden, was onze prioriteit om ervoor te zorgen dat we gezinnen onmiddellijk financiële hulp konden bieden”, zegt Tim Keating, verantwoordelijk voor de goede doelen-activiteiten van Boeing. “Ken Feinberg en Camille Biros hebben daar enorme vooruitgang in geboekt. Gezien hun succes en het vertrouwen dat zij met de families hebben opgebouwd, hebben we hen nu opnieuw gevraagd toezicht te houden op het belangrijke werk van het verbinden van de gezinnen met liefdadigheidsinstellingen die zij het meest zinvol achten.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button