AirlinesEditors choiceIncidentenNieuws

TAP mag 90 dagen niet naar Venezuela

TAP Air Portugal mag de komende 90 dagen niet naar Venezuela vliegen. Dat kondigt de Venezolaanse vice president Delcy Rodriguez aan via Twitter, nadat zij de maatschappij ervan beschuldigde dat het de oom van oppositieleider Juan Guaido toestond om ‘explosieven’ mee aan boord te nemen op een vlucht naar Caracas afgelopen week.

Explosieven

Guaido kwam vorige week terug in Venezuela met een vlucht van TAP, na een drieweekse internationale tour om steun te winnen voor zijn campagne. Bij terugkomst werd Guaido’s oom, die ook mee was, ervan beschuldigd explosief materiaal mee het land in te nemen.

Beschuldiging

TAP zegt in een verklaring te hebben voldaan aan alle wetten en veiligheidsvereisten in zowel Portugal als Venezuela en snapt de reden achter de ban niet. “Dit is een serieuze maatregel, welke invloed heeft op onze passagiers, zonder dat we de kans hebben gekregen om te reageren op de beschuldiging”, aldus de maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/