AirbusIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus Defence schrapt honderden banen

De Defence en Space-afdeling van Airbus schrapt 2362 banen voor het einde van 2021. De bouwer wijt de stap vooral aan de slechte ruimtemarkt en uitgestelde contracten op het defensiegebied.

Banen

In Duitsland zullen er 829 banen geschrapt worden, in het Verenigd Koninkrijk 357, in Spanje 630, in Frankrijk 404 en 142 in andere landen. Tegelijkertijd wil de bouwer meerdere – niet nader bekendgemaakte – maatregelen nemen om weer winstgevend te worden.

A400M

Bij de jaarcijfers die vorige week werden gepresenteerd, werd bekend dat Airbus 2019 afsloot met een netto verlies van 1,3 miljard euro. Op het A400M-toestel heeft Airbus 1,2 miljard euro afgeschreven. De bouwer kampt onder andere met het Duitse exportverbod naar Saoedi-Arabië. Ook staan de toestellen regelmatig aan de grond vanwege technische problemen. In november weigerde de Duitse luchtmacht twee nieuwe toestellen van het type in gebruik te nemen, omdat ze niet voldeden aan de veiligheidseisen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/