AirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Bamboo Airways wil twaalf Boeing 777X toestellen’

De Vietnamese start-up Bamboo Airways verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar een order te plaatsen voor twaalf Boeing 777X-toestellen.

Waarde

Dat zegt voorzitter Trinh Van Quyet tegen persbureau Bloomberg. Hij heeft verder geen financiële details gegeven, maar volgens de cataloguswaarde komt de aanschaf neer op zo’n vijf miljard dollar.

Start

De Vietnamese maatschappij startte vorig jaar – na vier keer uitstel – met vliegen en is van plan om dit kwartaal de vloot uit te breiden tot dertig vliegtuigen. Eind 2020 wil de maatschappij vijftig toestellen hebben. Momenteel vliegt het voornamelijk met A320’s en A321’s. Sinds vorige maand heeft de maatschappij ook Dreamliners in de vloot. De eerste Europese route (Hanoi – Praag) staat gepland voor 29 maart.

IATA

In januari kreeg Bamboo Airways certificatie van IATA Operational Safety Audit (IOSA). Daarmee is de weg vrij voor de maatschappij om IATA-lid te worden. De maatschappij werd beoordeeld op verschillende vlakken, zoals organisatie- en managementsystemen, vluchtoperaties, vliegtuigtechniek- en onderhoud, de cabine, grondafhandeling, vrachtoperaties en operationele veiligheid.

777X

Eind januari maakte de Boeing 777X voor het eerst een testvlucht, maar de productie van het type verloopt niet zonder problemen. In september legde Boeing het testprogramma van het vliegtuig nog stil, nadat een vrachtdeur uit het ruim werd geblazen bij een test. Eerder waren er ook al problemen met de motoren van het nieuwe toestel. In oktober zei de bouwer dat de levering van het eerste toestel aan launch-customer Emirates is uitgesteld tot 2021.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close