NieuwsVliegvelden

Eerste vlucht sinds acht jaar landt op vliegveld Aleppo

Aleppo International Airport is na acht jaar heropend. Woensdag is de eerste commerciële vlucht geland op de luchthaven.

Herovering

Zondag heroverden Syrische overheidstroepen het merendeel van de provincie Aleppo op de rebellen. “In één dag heeft het leger een gebied overgenomen waar ze acht jaar geleden niet eens één dorp konden innemen”, zei het Syrische Observatorium voor Mensenrechten toen.

Operationeel

Na de herovering meldde het Syrische Ministerie van Transport dat de luchthaven van Aleppo ook weer operationeel moet worden. Rond 11:23 (lokale tijd) landde woensdag een A320-200 (YK-AKF) van Syrian Arab Airlines op Aleppo onder vluchtnummer RB113. Het toestel vertrok om 10:43 voor een vlucht van veertig minuten vanuit Damascus.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close