NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Embraer levert meer vliegtuigen af in 2019

Embraer heeft in 2019 zeventien vliegtuigen meer afgeleverd dan in 2018. Daarmee is het aantal afgeleverde toestellen omhoog gegaan met negen procent naar 198.

Leveringen

Van die 198 werden er 89 commerciële vliegtuigen bezorgd: 67 E175’s, vijf E190’s, drie E195’s, zeven E190-E2’s en zeven E195-E2’s. De andere 109 toestellen waren zakelijke vliegtuigen, zoals de Phenom 100 en 300 en de Legacy en Preator.

Joint venture

Eerder dit jaar werd bekend dat Embraer aan een nieuw turboprop vliegtuig werkt die middels de joint venture met Boeing geproduceerd moet worden. Eind januari kregen Boeing en Embraer toestemming van Brazilië voor het partnerschap, maar vorige week diende Braziliaanse aanklagers een klacht in over de deal.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close