737 MAXBoeingEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nieuwe tegenslag voor 737 Max: afval in brandstoftanks

Boeing heeft afval gevonden in brandstoftanks van verschillende 737 Max toestellen die zijn opgeslagen. Dat zou gevaarlijke situaties kunnen opleveren als de motor wordt gebruikt.

Afval

In een e-mail die naar personeelsleden is gestuurd, zegt vice president en general manager van het 737 programma Mark Jenks op de productiefaciliteit in Renton, dat er Foreign Object Debris (FOD) is gevonden in de brandstoftanks van opgeslagen 737 Max’en. Jenks noemt dit ‘volstrekt onaanvaardbaar’.

Proces

Hij wil het proces veranderen om ervoor te zorgen dat er niet nog een keer afval in de brandstoftanks terecht komt. Daarvoor worden de instructies en vereiste checklists bijgewerkt voor teamleden die bij de brandstofcelgebieden werken. Ook komen er aanvullende inspecties en worden er nieuwe bordjes toegevoegd in de betreffende werkgebieden om medewerkers te helpen herinneren aan de checklists.

Toezicht

Een woordvoerder van Boeing bevestigt tegenover verschillende internationale media de authenticiteit van de e-mail. De vliegtuigbouwer verwacht niet dat de Max hierdoor nog meer vertraging zal oplopen. De Federal Aviation Administration zegt tegen de BBC op de hoogte te zijn van ‘de vrijwillige inspectie op FOD van nog niet geleverde vliegtuigen van Boeing, als onderdeel van de inspanning van het bedrijf om de kwaliteit te verzekeren’. Ook zegt de autoriteit het toezicht al te hebben verhoogd en verdere acties neemt op basis van de bevindingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close