AirlinesLiefhebberNieuws

Tarom ontvangt nieuwe turboprop in nieuwe livery

De Roemeense maatschappij Tarom heeft de eerste van negen nieuwe ATR 72-600 turboprops ontvangen. Tegelijkertijd presenteert de maatschappij een nieuwe huisstijl.

Short-haul

De toestellen worden geleased van Nordic Aviation Capital. Hiermee wil Tarom inzetten op korteafstandsvluchten en voornamelijk wat meer geïsoleerde steden aanvliegen. “We kunnen hiermee nieuwe routes openen, de frequentie van vluchten opschroeven en meer stoelen aanbieden, terwijl we veel comfort kunnen bieden”, aldus George Barbu, CEO van Tarom.

Lening

In januari kreeg de maatschappij van de Roemeense regering nog een lening van 40 miljoen euro. Als Tarom die lening niet had gekregen, dan zouden ze mogelijk de vluchtuitvoering in maart hebben moeten staken. Al sinds 2007 schrijft de maatschappij uitsluitend rode cijfers.

©ATR
©ATR
©ATR
©ATR

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close