fbpx
Air France-KLMAirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Air France-KLM ziet hogere omzet, maar dalende winst in 2019

Air France-KLM zag in 2019 de omzet toenemen met 3,7 procent naar 27,2 miljard euro. De nettowinst daalde echter met 130 miljoen euro naar 290 miljoen euro.

Samen

De groep wijdt de daling van de winst voornamelijk aan de hoge brandstofprijs. De operationele winst nam af met 264 miljoen euro naar 1,1 miljoen euro. De capaciteit (ASK) steeg met 2,9 procent en het verkeer (RPK) met 3,5 procent. Het aantal passagiers nam toe met 2,7 procent naar 104,2 miljoen. De load factor steeg met 0.5 procentpunt.

Apart

De omzet van KLM steeg met 1,7 procent en kwam daarmee voor het eerst boven de 11 miljard euro uit. Het bedrijfsresultaat was 853 miljoen euro. Air France zag een bedrijfsresultaat van 280 miljoen euro en een omzet van ruim 16,5 miljard.

Coronavirus

Net als veel andere maatschappijen, ziet ook Air France-KLM de gevolgen van het coronavirus. De groep verwacht tussen februari en april een verlies van 150 tot 200 miljoen euro. Beide maatschappijen schrappen veel vluchten van en naar China, welke minimaal tot 15 maart niet zullen worden uitgevoerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button