fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Chinese overheid wil HNA Group overnemen’

De Chinese overheid is mogelijk in gesprek over een eventuele overname van de noodlijdende HNA Group, waar onder andere Hanain Airlines en Hong Kong Airlines onderdeel van zijn.

Verkoop

Mogelijk verkoopt China het gros van de verschillende maatschappijen in gedeeltes aan Air China, China Southern Airlines of China Eastern, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. HNA Group heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Virus

Met name het coronavirus verslechterde de toch al niet zo beste financiële situatie van HNA Group. Daardoor kan het conglomeraat niet meer voldoen aan de financiële verplichtingen. De laatste jaren heeft HNA zo’n veertig miljard dollar geïnvesteerd nadat het zich meer op luchtvaart en toerisme ging richten, waardoor het een van de hoogste schulden heeft van alle Chinese bedrijven.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button