fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Chinese overheid wil HNA Group overnemen’

De Chinese overheid is mogelijk in gesprek over een eventuele overname van de noodlijdende HNA Group, waar onder andere Hanain Airlines en Hong Kong Airlines onderdeel van zijn.

Verkoop

Mogelijk verkoopt China het gros van de verschillende maatschappijen in gedeeltes aan Air China, China Southern Airlines of China Eastern, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. HNA Group heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Virus

Met name het coronavirus verslechterde de toch al niet zo beste financiële situatie van HNA Group. Daardoor kan het conglomeraat niet meer voldoen aan de financiële verplichtingen. De laatste jaren heeft HNA zo’n veertig miljard dollar geïnvesteerd nadat het zich meer op luchtvaart en toerisme ging richten, waardoor het een van de hoogste schulden heeft van alle Chinese bedrijven.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button