CoronavirusFinancieelNieuwsProfessional

Dit is de financiële impact van het coronavirus op de luchtvaart

De kosten als gevolg van het coronavirus voor Aziatische luchtvaartmaatschappijen lopen op tot ongeveer 27,8 miljard dollar. In totaal loopt de internationale luchtvaart zo’n 29,3 miljard dollar mis. Dat blijkt uit berekeningen van IATA.

Verlies

Voor maatschappijen buiten de Aziatisch-Pacifische regio komt het verlies neer op zo’n anderhalf miljard dollar. Op de Chinese binnenlandse routes wordt ongeveer 12,8 miljard dollar misgelopen, verwacht IATA. De vraag voor Aziatisch-Pacifische maatschappen is met 13 procent afgenomen.

Azië

De berekeningen betreffen schattingen van de International Air Transport Association. Veel maatschappijen vliegen nog steeds niet van en naar China en dat zal ook nog wel even duren. Ook de vraag naar vluchten in andere Aziatische landen neemt af. Donderdag meldde Qantas dat de Azië-capaciteit met zestien procent wordt teruggebracht en Jetstar schort de komende tijd veertien procent van de vluchtfrequenties op.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/