CoronavirusFinancieelNieuwsProfessional

Dit is de financiële impact van het coronavirus op de luchtvaart

De kosten als gevolg van het coronavirus voor Aziatische luchtvaartmaatschappijen lopen op tot ongeveer 27,8 miljard dollar. In totaal loopt de internationale luchtvaart zo’n 29,3 miljard dollar mis. Dat blijkt uit berekeningen van IATA.

Verlies

Voor maatschappijen buiten de Aziatisch-Pacifische regio komt het verlies neer op zo’n anderhalf miljard dollar. Op de Chinese binnenlandse routes wordt ongeveer 12,8 miljard dollar misgelopen, verwacht IATA. De vraag voor Aziatisch-Pacifische maatschappen is met 13 procent afgenomen.

Azië

De berekeningen betreffen schattingen van de International Air Transport Association. Veel maatschappijen vliegen nog steeds niet van en naar China en dat zal ook nog wel even duren. Ook de vraag naar vluchten in andere Aziatische landen neemt af. Donderdag meldde Qantas dat de Azië-capaciteit met zestien procent wordt teruggebracht en Jetstar schort de komende tijd veertien procent van de vluchtfrequenties op.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close